Ep.67-Making of a President

J.R.

Începând cu acest episod, lucrurile încep să revină, încet-încet, la normal, în sensul că J.R. se întoarce la conducerea Ewing Oil, iar Bobby pornește pe cont propriu o afacere, folosindu-se de profitul de la rafinărie și de Secțiunea 23. Bobby este pe cale să se ocupe de afaceri cu energie alternativă, în special energie solară. Mai trebuie remarcată și prezența unei alte secretare a lui Bobby, pe nume Phyllis, ce îi ține, momentan, locul lui Connie. Între timp, Lucy se întoarce la Southfork după întoarcerea din voiajul de nuntă, iar Mitch o ajută să își facă bagajele pentru a se muta în noul lor apartament. Cei doi proaspăt căsătoriți se simt mai fericiți ca niciodată, chiar dacă există o serie de diferențe de mentalități între ei. Puțin mai târziu, Bobby ia masa la restaurant cu noul său partener de afaceri, un anume Lassiter. Aici o întâlnește și pe șarmanta Leslie Stewart, interpretată de celebra actriță Susan Flannery. Blonda platinată cu ochi azurii interpretează rolul unui consilier foarte eficient în relații publice.

Leslie Stewart

Deși Bobby se vede nevoit să refuze oferta ei de promovare, J.R. acceptă serviciile lui Leslie, care, deși are o atitudine glacială față de avansurile lui, totuși cei doi formează o echipă grozavă. J.R. este disperat că nimeni din Texas, cu atât mai puțin Cartelul, nu e interesat să facă afaceri cu el, toți având mai multă încredere în Bobby. Dar acum, odată cu plecarea acestuia, Ewing Oil ar putea avea serioase probleme de adaptare la noua piață și la noua concurență. Deși e bine văzut în plan profesional, Bobby are încă probleme de cuplu cu Pamela, între cei doi soți existând rare momente de apropiere. Nici relația lui J.R. cu Sue Ellen nu mai merge la fel de bine, ea distanțându-se de el după ce și-a dat seama de aventura lui cu Afton. Aceasta din urmă a decis să rămână în Dallas, făcându-i o vizită-surpriză lui J.R., care, după o „audiție înceată” în biroul lui, o ajută să se angajeze ca și cântăreață într-un bar mic și discret.

Afton & J.R. J.R. & Afton J.R. & Afton

În paralel, Sue Ellen încearcă să își refacă viața, apelând din nou la sfaturile doctorului Elby. Din fericire pentru ea, vechiul ei iubit, Clint, o contactează telefonic și o invită la prânz la un restaurant, unde, întâmplător, luau masa și Pamela și Alex Ward. Între Sue Ellen și cei doi există un schimb de priviri cu subînțeles, iar Pamela se simte foarte jenată de acest incident. Spre seară, Sue Ellen îi ține un întreg discurs cumnatei sale despre viața conjugală a femeilor Ewing, spunând că ele au dreptul să își găsească un amant, în condițiile în care soții lor le privesc doar ca pe simple decoruri. Pamela refuză să accepte că Bobby este la fel ca J.R. și, pentru a-i demonstra cumnatei sale că ține situația sub control, Pamela îl îmbrățișează ostentativ pe Bobby, aruncându-i o privire ironică și triumfătoare lui Sue Ellen, care zâmbește, în semn că a înțeles mesajul.

Pamela & Bobby Sue Ellen

În acest timp, Jock și partenerii săi continuă discuțiile cu privire la proiectul Takapa, unde vor să construiască o stațiune. Însă, de cealaltă parte a baricadei, Miss Ellie și Donna plănuiesc să blocheze această afacere și să păstreze intactă zona de verdeață.

Miss Ellie Donna

Totodată, Donna nu uită nici de obligațiile sale politice, ea sugerându-i lui Dave Culver să se gândească de două ori înainte de a accepta postul de senator la Washington, odată cu retragerea unui senator pus în fruntea unui minister. Însă, Cliff este fericit pentru colaboratorul său, aducând numai cuvinte de laudă la adresa lui Dave. În fine, mai trebuie menționat că Afton și mama ei se mută în vechiul apartament al lui Mitch, iar Pamela trebuie să facă față insistențelor lui Alex Ward de a deveni amanta lui. Sue Ellen ia decizia de a schimba mobilierul din camera ei și a lui J.R., inclusiv patul, despre care spune,  în replică la ripostele soțului, că „a fost folosit de prea multe ori”. Și, chiar înainte ca J.R. să iasă din dormitor, Sue Ellen îi dă clar de înțeles că știe de mica lui aventură cu Afton, o tânără frumoasă, dar naivă, care nici nu știe ce o așteaptă pe viitor. Lui J.R. pare să îi facă plăcere să jongleze cu femeile frumoase, astfel că acum întreaga lui atenție este focalizată pe persoana fascinantă a lui Leslie. Pentru a încheia acordul de colaborare, Leslie îl invită pe J.R. la un restaurant japonez, unde are loc un schimb de replici deosebit de interesant între cei doi. În ziua următoare, Leslie se și apucă de treabă, prezentându-se în biroul lui J.R. cu o mapă plină de proiecte de promovare a Ewing Oil.

Leslie & J.R.

Și, pentru ca lucrurile să fie complete, J.R. pune la cale o revoluție în Asia de sud-est împreună cu omul lui de încredere, Hank, scopul său fiind să redobândească sondele pierdute cu ceva luni în urmă și care au fost naționalizate de stat. Această afacere s-ar putea dovedi a fi deosebit de riscantă pentru companie, dar lui J.R. îi face plăcere să se joace cu focul, deoarece setea lui pentru supremație și putere este nelimitată.

J.R.

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a comment